Flickr Images

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Μαρία Αναγνωστοπούλου Δημάκα: μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα μέγιστα


Η Μαρία Αναγνωστοπούλου Δημάκα, υποψήφια με τον συνδυασμό "ΟΡΑΜΑ" (επικεφαλής: Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση) απάντησε στις ερωτήσεις που της τέθηκαν από το περιοδικό STEP δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολίτες της και ψηφοφόρους να πληροφορηθούν τις απόψεις της.

1. Κατά την προσωπική σας άποψη ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου μας. Από αυτά ποιο ιεραρχείτε ως το πρωτεύων πρόβλημα;
Ο Δήμος Σουλίου, λόγω του φυσικού κάλους και της γεωγραφικής θέσης του κατέχει τις προϋποθέσεις,  σε συνδυασμό με καλυτέρευση των Υποδομών (πολεοδομικά, ύδρευση, οδοποιΐα, αποχέτευση) και της Ποιότητας Ζωής ( περιβάλλον, τουρισμός,κοινωνική πολιτική), να μπορέσει να δημιουργήσει τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ώστε να αναπτυχθεί . Για μένα σαν υποψήφια και πολίτη (και όχι πολιτικό)  του Δήμου Σουλίου , το σημαντικότερο πρόβλημα είναι να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για την ανάπτυξη του τόπου μας ώστε  το όραμα, η συστηματική δουλειά και η προσπάθεια που ξεκίνησε η Δήμαρχός μας τόσο
σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, όσο και στο κοινωνικο-συλλογικό επίπεδο να συνεχιστεί και να ευοδώσει.
2.      Ποια είναι η λύση που προτείνετε για αυτό το πρόβλημα;
Η προσωπική μου  άποψη είναι ότι μέσα στα τρισήμισυ  χρόνια της θητείας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής αρχικά τέθηκε σαν βασική προτεραιότητα το νοικοκύρεμα του Δήμου (αύξηση επιτοκίου  καταθέσεων του Δήμου, αποκλεισμός μεσαζόντων στη λειτουργία Λαμπόβου, στέγαση Υπηρεσιών σε κτίρια του Δήμου, δρομολόγηση έργων μέσω ΕΣΠΑ, αύξηση εσόδων από τον σωστό διαχειρισμό των ανταποδοτικών τελών κ.α.) και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να τεθούν οι βάσεις ώστε να ξεκινήσουν σημαντικά για την περιοχή μας έργα που θα δώσουν ευκαιρίες ανάπτυξης στον Δήμο μας.
Η αρχή έχει γίνει λοιπόν και μπορώ να σας δώσω έμπρακτα παραδείγματα : δημοπρατούνται άμεσα  τα έργα «Αποχετευτικό /Βιολογικός Παραμυθιάς» και «Δίκτυο Ύδρευσης Γαρδικίου/Χόικας/Γλυκής» ενώ ολοκληρώνεται το έργο Ύδρευσης Ζερβοχωρίου/Προδρομίου, σχεδιάζονται προς ένταξη μελέτες πολεοδομκού σχεδιασμού,επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες καθορισμού του Ιστορικού Κέντρου Παραμυθιάς, ανακύκλωση σκουπιδιών , ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα Πράσινες Παιδικές Χαρές, ένταξη του έργου «πεζοδρόμια Παραμυθιάς» , οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας λειτουργούν με δωρεάν τροφεία,λειτουργεί  Κοινωνικό Παντοπωλείο και σύντομα Κοινωνικό Ιατρείο και για περισσότερα σας παραπέμπω στο έντυπο Πρόγραμμα του Συνδυασμού μας «σενέχεια με Ορ.Α.Μ.Α»
Τα έργα είναι αυτά που βοηθούν στην καλυτέρευση ποιότητας ζωής και με το κατάλληλο  σχεδιασμό ο Δήμος Σουλίου μπορεί να έχει την ανάπτυξη που χρειάζεται ώστε να μπορέσουμε να επιχειρήσουμε, να εργασθούμε με όφελος, να  κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους.
3.      Αν έπρεπε να δεσμευτείτε για κάτι απέναντι στους ψηφοφόρους σας, ποια θα ήταν η δέσμευσή σας;
Οι εποχές που το αξίωμα της εκλογής ενός Δημοτικού Συμβούλου ήταν ένδειξη «τίτλου» ή  «οικονομικά ακμάζοντα» άτομου ή ακόμα και ένδειξη «εξουσίας»( η φράση τοπικοί άρχοντες χρησομοποιείται ακόμα και σήμερα) έχουν περάσει ανεπιστρεπτί .
Προσωπικά όλα αυτά ουδέ ποτέ με ενδιέφεραν ούτε και με ενδιαφέρουν και όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν καλά! Η μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω με το χέρι στην καρδιά είναι ότι το ήθος και η προσωπικότητά μου είναι και θα είναι τα μέσα που διαθέτω και τα οποία σε συνδυασμό με την εργατικότητα και -γιατί όχι- την δημιουργική φαντασία θα χρησιμοποιηθούν με σκοπό το Κοινό Καλό και Κοινό Συμφέρον.
4.      Πείτε μου ένα δικό σας σύντομο σχόλιο δίνοντας το δικό σας στίγμα.
Τα τελευταία 20 χρόνια ζω ,έχω την οικογένειά μου, κατοικώ και εργάζομαι στην Παραμυθιά. Είμαι παντρεμένη με τον Γιάννη Δημάκα , εκπαιδευτικό (γυμναστή) στο επάγγελμα , έχω δυο κόρες την 18χρονη Βάσια (φοιτήτρια Γεωπονικής) και την Τάνια (μαθήτρια Γυμνασίου) .Είμαι Κοινωνική Λειτουργός  της Δ/σης Πρόνοιας του Δήμου Ηγ/τσας με αρμοδιότητες για όλο το νομό (πρώην Δ/ση Πρόνοιας Νομαρχίας Θεσπρωτίας) .
Η ενασχόληση μου με τα κοινά παρουσιάζεται ποικιλοτρόπως : μέλος του ΝΠ Αρωγή του Δ. Σουλίου, ιδρυτικό μέλος της ΘΕΑΤΟ , άτομο με  ενεργή συμμετοχή στις πολιτιστικές αλλά και Εκπαιδευτικού -  Κοινωνικού χαρακτήρα διοργανώσεις του Δήμου μας .
Διεκδικώ την  εκλογή μου σαν Δημοτική Σύμβουλος στο Κεντρικό Ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού της Σταυρούλας Μπραΐμη Μπότση , γιατί πιστεύω στο όραμά της για τον τόπο μας , στην μαχητικότητα της, την καθαρότητα του χαρακτήρα της  και το μεγάλο ενδιαφέρον της να φτάσει τον τόπο μας ψηλά!  Σ’ αυτή τη προσπάθεια συνειδητά λαμβάνω ενεργή συμμετοχή.
 Θεωρώ ότι μαζί μπορούμε να εργασθούμε , να καταφέρουμε τα μέγιστα και με αυτό το σκεπτικό ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου.

Με εκτίμηση

Μαρία Αναγνωστοπούλου - Δημάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου