Flickr Images

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΚΩΤΣΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Να πάμε μπροστά τον τόπο μας


Κώτσης Π. Γεώργιος, δημότης Νεοχωρίου,  υποψήφιος με τον συνδυασμό της "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ" (επικεφαλής: Δημήτριος Σακαρέλης)  απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από το περιοδικό STEP δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολίτες του και ψηφοφόρους να πληροφορηθούν τις απόψεις του.

Κατά την προσωπική σας άποψη ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου μας. Από αυτά ποιο ιεραρχείτε ως το πρωτεύων πρόβλημα;
        i.            Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του Δ.Σουλίου που ιεραρχώ και ως πρώτο είναι η στασιμότητα της ανάπτυξης του αγροτικού κλάδου σε μια περιοχή αμιγώς αγροτική.
      ii.            Ο τόπος μας πλούσιος από πλευράς τουριστικού, ιστορικού και
εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, μένει παντελώς ανεκμετάλλευτος.
    iii.            Βάσει του πληθυσμού της νεολαίας και με κίνητρο της αθλητικές επιδόσεις αλλά και διακρίσεις πολλών νέων, υπάρχει έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων και συντήρησης των ήδη υπαρχόντων.
    iv.            Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό πρόβλημα  είναι η έλλειψη συντονισμένου σχεδίου και ιεραρχίας των προβλημάτων του δήμου όπως ύδρευση, φωτισμός, καθαριότητα δημοτικών δρόμων και οικισμών.
Ποια είναι η λύση που προτείνετε για αυτό το πρόβλημα;
Η ενωτική κίνηση με γνώση και υπευθυνότητα μπορεί να προωθήσει την αγροτική ανάπτυξη στοχευμένα  σε κατευθύνσεις όπως :
        i.            Αγροτικά επιμορφωτικά σεμινάρια που θα προωθήσουν καινοτόμες καλλιέργειες και θα ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες καθώς θα δώσουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τρόπο επαγγελματικό και ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας.
      ii.            Εξίσου σοβαρή πρόταση λύσης αποτελεί η ανάπτυξη του αγροτουρισμού που στοχεύει, τόσο στην τουριστική ανάδειξη των τουριστικών ενδιαφερόντων του τόπου μας μέσω δραστηριοτήτων όπως : η δημιουργία περιπατητικών και παρακαλάμιων μονοπατιών, αναρρίχηση, κανό-καγιάκ, παρα πέντε, ποδηλασία, ιππασία. Όσο και στην προώθηση των ντόπιων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων
Αν έπρεπε να δεσμευτείτε για κάτι απέναντι στους ψηφοφόρους σας, ποια θα ήταν η δέσμευση σας;
Με γνώμονα την ειλικρίνεια και εντιμότητα μου που με διακρίνει σε όλη την πορεία της ζωής μου, πιστεύω  σ ‘αυτόν  τον ιστορικό τόπο και θα προσπαθήσω μαζί με την ενωτική κίνηση για την υλοποίηση των ιδεών μας.

Πείτε μου ένα δικό σας σύντομο σχόλιο δίνοντας το δικό σας στίγμα.
Έχετε την ευκαιρία μέσα από αυτές τις δημοτικές εκλογές, να στείλετε στη διοίκηση του δήμου ΑΥΤΟΥΣ που θα προσπαθήσουν να πάνε μπροστά τον τόπο μας.

Κώτσης Π. Γεώργιος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου